Netflix a prezentat în premieră primele imagini sugestive din filmul „Blonde”, de Andrew Dominik, cu Ana de Armas în rolul icoanei hollywoodiene Marilyn Monroe. Filmul, bazat pe romanul bestseller al lui Joyce Carol Oates, se remarcă prin ratingul NC-17. Din distribuția secundară fac parte Bobby Cannavale, Adrien Brody, Julianne Nicholson, Xavier Samuel și Evan Williams.

Sinopsisul oficial al filmului „Blonde” de la Netflix sună astfel: „Blonde”: „[Filmul] reimaginează cu îndrăzneală viața uneia dintre cele mai longevive icoane de la Hollywood, Marilyn Monroe. De la copilăria ei volatilă ca Norma Jeane, trecând prin ascensiunea ei spre celebritate și încurcăturile romantice, „Blonde” estompează liniile dintre realitate și ficțiune pentru a explora ruptura tot mai mare dintre sinele ei public și cel privat.”

„Ambițiile lui Andrew au fost foarte clare încă de la început – să prezinte o versiune a vieții lui Marilyn Monroe prin prisma ei”, a declarat recent de Armas pentru Netflix Queue. „El a vrut ca lumea să experimenteze cum se simțea, de fapt, nu doar să fie Marilyn, ci și Norma Jeane. Mi s-a părut cea mai îndrăzneață, neapologetică și feministă abordare a poveștii ei pe care am văzut-o vreodată.”

„Am lucrat la acest film ore întregi, în fiecare zi, timp de aproape un an”, a adăugat de Armas. „Am citit romanul lui Joyce, am studiat sute de fotografii, videoclipuri, înregistrări audio, filme – tot ce mi-a căzut în mână. Fiecare scenă este inspirată de o fotografie existentă. Ne uitam la fiecare detaliu din fotografie și dezbăteam ce se întâmplă în ea. Prima întrebare a fost întotdeauna: „Ce simțea Norma Jeane aici?”. Am vrut să spunem latura umană a poveștii ei. Faima este ceea ce a făcut-o pe Marilyn cea mai vizibilă persoană din lume, dar a făcut-o și pe Norma cea mai invizibilă.”

Calificativul NC-17 al filmului ar fi creat tensiuni între Dominik și Netflix, dar cineastul a declarat pentru ScreenDaily în februarie că nu are „nimic altceva decât recunoștință pentru Netflix”, menționând că gigantul de streaming a susținut titlul chiar dacă a avut unele probleme cu conținutul acestuia. Netflix a „insistat” să o aducă pe editorul „Hereditary” și „Tenet”, Jennifer Lame, pentru a „limita excesele filmului”. Dominik a adăugat că „Blonde este „un film solicitant. Dacă publicului nu-i place, este problema nenorocitului de public. Nu este candidatura la o funcție publică”.

Vorbind pentru Vulture în luna mai, Dominik a adăugat despre film: „Există ceva în el care să jignească pe toată lumea”.

„Blonde” se lansează la nivel global pe Netflix pe 23 septembrie.

Articolul precedentPrime Video dă undă verde celui de-al patrulea sezon al serialului „The Boys”
Articolul următorObi-Wan Kenobi Episodul 6 – Când apare pe Disney Plus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.