Netflix nu se zgârcește la seriale SF incredibile. Stranger Things, Black Mirror și The OA sunt doar începutul. Apoi, există conținut internațional: bijuteria SF germană Dark este unul dintre cele mai bune seriale de pe Netflix.

Derulați în jos pentru a găsi, sperăm, cele mai bune seriale SF Netflix pentru dvs.

Dragoste, moarte & roboți

Antologia animată distinsă cu premiul Emmy și intitulată Dragoste, moarte & roboți revine cu un al treilea volum, care îi are ca producători executivi pe Tim Miller (Deadpool, Terminator: Destin întunecat) și David Fincher (MINDHUNTERMank). Împletind teroarea, imaginația și frumusețea și mergând de la descoperirea unei forțe malefice străvechi până la o apocalipsă amuzantă, noile episoade spun povești uluitoare care îmbină genurile horror, fantezie și SF cu umorul inteligent și elementele vizuale surprinzătoare caracteristice acestui serial.

Departe

De la producătorul executiv Jason Katims, serialul Netflix Departe este o dramă captivantă și emoționantă de proporții epice, care celebrează progresele incredibile pe care oamenii le pot realiza, precum și sacrificiile personale pe care sunt nevoiți să le facă pentru a merge pe acest drum. În timp ce se pregătește să conducă un echipaj internațional în prima misiune pe Marte, astronauta americană Emma Green (Hilary Swank) trebuie să se împace cu decizia de a-și lăsa în urmă soțul (Josh Charles) și fiica adolescentă (Talitha Bateman) atunci când amândoi au mai multă nevoie de ea. În timp ce călătoria în spațiu a membrilor echipajului devine mai intensă, dinamica relațiilor dintre ei și efectele distanței față de cei apropiați rămași pe Pământ devine din ce în ce mai complexă. Departe demonstrează că, pentru a ajunge la stele, uneori trebuie să ne călcăm pe inimă. Creat de Andrew Hinderaker, serialul îi are drept producători executivi pe Jessica Goldberg, Jason Katims, Matt Reeves, Andrew Hinderaker, Edward Zwick, Hilary Swank, Adam Kassan și Jeni Mulein.

Arhiva 81

Arhiva 81 îl urmărește pe arhivarul Dan Turner (Mamoudou Athie) care preia sarcina de a restaura o colecție de înregistrări video deteriorate din 1994. În timp ce reia eforturile realizatoarei de documentare Melody Pendras (Dina Shihabi), el ajunge să investigheze o sectă periculoasă în complexul de apartamente Visser. Pe măsură ce acțiunea se derulează în cele două planuri temporale, Dan începe să dezvolte treptat o obsesie pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu Melody. Atunci când între cele două personaje se formează o legătură misterioasă, Dan ajunge să fie convins că o poate salva pe Melody de sfârșitul îngrozitor de care a avut parte cu 25 de ani în urmă.

Archive 81 este un thriller în serial cu elemente supranaturale care spune o poveste originală inspirată în mare din popularul podcast omonim și care îi are ca producători executivi pe realizatoarea Rebecca Sonnenshine (The Boys, Jurnalele vampirilor), James Wan și Michael Clear de la Atomic Monster (franciza de filme care are în centru universul Trăind printre demoni și filmul Malignant – Încarnarea răului), Rebecca Thomas (Stranger Things, Limetown), Antoine Douaihy (Panic, În echipă cu tata) și Paul Harris Boardman (…și ne izbăvește de Cel Rău…).

Stranger Things

De la lansarea sa în 2016, fenomenul global Stranger Things a acumulat peste 65 de premii și 175 de nominalizări, inclusiv la premiile Emmy și Grammy, premiile SAG, DGA, PGA, WGA și BAFTA, premiul Peabody, premiul AFI pentru Programul TV al anului, premiile People’s Choice, MTV Movie & TV, Teen Choice și multe altele. Această producție nominalizată de trei ori la premiul Emmy la categoria Cea mai bună dramă este una dintre cele mai urmărite de pe Netflix, sezonul 3 cumulând 582 de milioane de ore de vizionare, care l-au clasat pe locul 2 în clasamentul celor mai populare seriale în limba engleză din Top 10 de pe Netflix. Stranger Thingsa fost creat de Frații Duffer și este produs de Monkey Massacre Productions & 21 Laps Entertainment. Frații Duffer sunt producătorii executivi ai serialului, alături de Shawn Levy și Dan Cohen de la 21 Laps Entertainment, de Iain Paterson și Curtis Gwinn.

Cu: Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Millie Bobby Brown (Unsprezece), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Noah Schnapp (Will Byers), Sadie Sink (Max Mayfield), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Joe Keery (Steve Harrington), Maya Hawke (Robin Buckley), Priah Ferguson (Erica Sinclair), Brett Gelman (Murray), Cara Buono (Karen Wheeler) și Matthew Modine (Dr. Brenner)

Distribuția îi mai include pe: Jamie Campbell Bower (Peter Ballard), Joseph Quinn (Eddie Munson), Eduardo Franco (Argyle), Sherman Augustus (locotenent-colonel Sullivan), Mason Dye (Jason Carver), Nikola Djuricko (Yuri), Tom Wlaschiha (Dmitri), Myles Truitt (Patrick), Regina Ting Chen (domnișoara Kelly), Grace Van Dien (Chrissy), Logan Riley Bruner (Fred Benson), Logan Allen (Jake), Elodie Grace Orkin (Angela), John Reynolds (polițistul Callahan), Rob Morgan (polițistul Powell), Amybeth McNulty (Vickie) și Robert Englund (Victor Creel)

Călătorii

În cel de-al treilea sezon din Călătorii, Grant MacLaren și echipa sa de agenți foarte bine pregătiți, veniți din viitor, sunt puși la încercare și se lovesc de probleme care țin de loialitate, încredere, moarte și puterea inteligenței artificiale aflate într-o continuă creștere. Deoarece existența lor a ieșit la iveală, echipa trebuie să găsească o cale de a ține departe de ochii lumii informații legate de programul Călătorii, continuând în același timp să îndeplinească misiuni sub atentele priviri ale FBI-ului. Membrii echipei își vor înfrunta propriile limite, în timp ce vor încerca să oprească Gruparea, să-l vâneze pe misteriosul Călător 001 și să salveze lumea de un viitor îngrozitor. Vizionează Călătorii pe Netflix.

Oglinda neagră

Oglinda neagră este o antologie în serial care explorează inadaptarea colectivă la lumea modernă. Fiecare episod independent relatează o poveste incisivă și plină de suspans despre paranoia contemporană legată de tehnologie. Necontestată, tehnologia a transformat toate aspectele vieților noastre. În fiecare casă, pe fiecare birou, în fiecare palmă este un ecran cu plasmă, un monitor, un smartphone – o oglindă neagră care ne arată experiența secolului 21. Serialul este creat și scris de Charlie Brooker, iar producătorii executivi sunt Brooker și Annabel Jones. Urmărește Oglinda neagră pe Netflix.

Întuneric

În cel de-al treilea și ultimul sezon, serialul ÎNTUNERIC ajunge la un final năucitor, care trece dincolo de conceptele de spațiu și timp. Ajuns într-un nou univers, Jonas încearcă să înțeleagă ce înseamnă pentru propria lui soartă această nouă versiune a orășelului Winden, în vreme ce cei rămași în urmă în celălalt univers continuă să încerce să întrerupă bucla care curbează atât spațiul, cât și timpul. Două lumi. Lumină și întuneric. Iar în centru, o tragică poveste de dragoste de proporții epice.

The OA

Această poveste „năucitoare” revine cu The OA Partea 2, care o urmărește pe PÎ într-o nouă dimensiune, în care avusese o cu totul altă viață ca moștenitoare din Rusia și în care este din nou prizoniera lui Hap. Partea 2 îl prezintă și pe Karim Washington, un detectiv particular însărcinat să o găsească pe Michelle Vu, o adolescentă dispărută. El o întâlnește pe PÎ și amândoi încearcă să rezolve misterul locului în care se află Michelle și al unei case din Nob Hill, legate de dispariția mai multor adolescenți. Între timp, în universul din prima dimensiune, BBA, Angie și băieții caută să înțeleagă adevărul din spatele istoriei lui PÎ și al realității incredibile descrise de ea. Vizionează The OA pe Netflix.

Pierduți în spațiu

În cel de-al treilea și ultimul sezon din Pierduți în spațiu, miza este mai mare ca oricând, iar instinctul de supraviețuire al celor din familia Robinson va fi supus încercării supreme. La un an de când au rămas blocați pe o planetă misterioasă, Judy, Penny, Will și Robotul trebuie să organizeze evacuarea celor 97 de tineri coloniști, însă nu înainte de a fi dezvăluite secrete care le vor schimba viețile pentru totdeauna. Între timp, John și Maureen, care îl au alături pe Don, sunt nevoiți să lupte pentru a-și regăsi copiii, în ciuda șanselor potrivnice. Membrii familiei Robinson vor avea de înfruntat provocarea dificilă generată atât de faptul că sunt pierduți, cât și de faptul că sunt despărțiți de cei dragi, totul în timp ce se confruntă cu cea mai copleșitoare amenințare extraterestră de până acum.

Marea Liniștii

Cu acțiunea plasată în viitor, pe Pământul care a ajuns un deșert, Marea Liniștii este povestea membrilor unei echipe speciale trimise să recupereze o mostră misterioasă dintr-o stație de cercetare abandonată, aflată pe Lună.

Carbon modificat

În Carbon modificat, societatea este transformată de noile tehnologii: conștiința poate fi transpusă în format digital, oamenii își pot schimba corpurile între ei, iar moartea nu mai este ceva definitiv. În cel de-al doilea sezon al acestei drame SF sofisticate și fascinante îl reîntâlnim pe Takeshi Kovacs (Anthony Mackie), singurul soldat supraviețuitor dintr-un grup de luptători interstelari de elită, care-și continuă misiunea începută cu mai multe secole înainte: aceea de a o găsi pe Quellcrist Falconer (Renée Elise Goldsberry), iubita sa pierdută. După mai multe decenii de călătorii de la o planetă la alta și de căutări de-a lungul și de-a latul galaxiei, Kovacs este recrutat pentru a reveni pe planeta sa natală, Lumea lui Harlan, cu promisiunea de a o găsi pe Quell. Chinuit de trecut, Kovacs primește sarcina de a investiga o serie de crime brutale și are un șoc atunci când realizează că noua sa misiune coincide, de fapt, cu căutarea lui Quell. Cu ajutorul loialului Poe (Chris Conner), Kovacs trebuie să-și construiască noi alianțe pentru a-și înfrânge dușmanii și a afla răspunsul la întrebarea: cine este Quellcrist Falconer?

Din distribuția sezonului 2 al serialului Carbon modificat fac parte: Anthony Mackie, Renée Elise Goldsberry, Lela Loren, Simone Missick, Chris Conner, Dina Shihabi și Torben Liebrecht. Cu participarea specială a lui Will Yun Lee și James Saito.

Serialul Carbon modificat este realizat de Skydance Television, iar producătorii executivi sunt Alison Schapker, Laeta Kalogridis, James Middleton, Rose Lam, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, Mike Medavoy și Arnold W. Messer, alături de David Ellison, Dana Goldberg și Marcy Ross din partea Skydance.

Sense8

Reluând de unde s-a oprit primul sezon, Capheus (Toby Onwumere), Kala (Tina Desai), Lito (Miguel Angel Silvestre), Nomi (Jamie Clayton), Riley (Tuppence Middleton) , Sun (Donna Bae), Will (Brian J. Smith) și Wolfgang (Max Riemelt) se reunesc atât fizic, cât și psihic, plonjați în mijlocul tragediilor și triumfurilor celorlalți. Fugind de Whispers (Terrence Mann) și forțați să își pună la îndoială însăși identitatea, este o chestiune de supraviețuire, Sensates trebuind să găsească o modalitate de a trăi împreună, de a se înțelege și de a se proteja unul pe celălalt împotriva tuturor șanselor.

Articolul precedentObi-Wan Kenobi Episodul 6 – Când apare pe Disney Plus?
Articolul următorCând apare filmul Lightyear pe Disney Plus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.