‘Doctor Strange 2’ deschide cu 265 de milioane de dolari în box office-ul internațional și trece de 450 de milioane de dolari la nivel global.

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, cel mai nou film care schimbă linia temporală în cadrul Universului Cinematografic Marvel al Disney, a obținut o sumă uriașă de 265 de milioane de dolari la debutul în box office-ul internațional.

Aceste vânzări puternice de bilete reprezintă al doilea cel mai mare weekend de deschidere peste hotare în timpuri pandemice. „Spider-Man: No Way Home” de la Sony rămâne în continuare filmul de debut din epoca COVID cu cele mai mari încasări, cu 340 de milioane de dolari la nivel internațional.

Cel de-al doilea film „Doctor Strange”, cu Benedict Cumberbatch în rolul vrăjitorului cu barbă de țap, a generat 185 de milioane de dolari în America de Nord în weekend, ajungând la un total global de 450 de milioane de dolari. Această cifră se situează pe locul patru în topul celor mai bune deschideri la nivel mondial pentru un film Marvel, după „Avengers: Endgame”, „Avengers: Infinity War” și „Spider-Man: No Way Home”. MCU sau nu, Disney estimează că „Doctor Strange 2” este, de asemenea, al șaselea cel mai mare weekend global din istorie.

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness” rulează în prezent pe 49 de piețe străine. Printre teritoriile cu cele mai mari încasări se numără Coreea, cu 30 de milioane de dolari, Marea Britanie, cu 24,7 milioane de dolari, Mexic, cu 21,5 milioane de dolari, Brazilia, cu 16,3 milioane de dolari, India, cu 12,7 milioane de dolari, Australia, cu 12,6 milioane de dolari și Germania, cu 12 milioane de dolari. În mod special, filmul nu s-a deschis în China sau Rusia, două piețe importante pentru filmele MCU.

„Continuările Marvel fac peste jumătate din banii lor în străinătate, iar străinătatea a fost puternică pentru primul ‘Doctor Strange'”, spune David A. Gross, care conduce firma de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research. El spune că 65,7% din vânzările de bilete pentru „Doctor Strange” din 2016 au provenit din box office-ul internațional. „Cu China, Rusia și Ucraina în scădere, internaționalul va fi sub presiune”.

Atât la box office-ul internațional, cât și la cel național, ecranele Imax, 3D și alte formate premium au contribuit la încasări mai mari pentru „Strange”. În Europa, ecranele specializate au reprezentat 17% din încasările din box office în Marea Britanie, 24% în Franța și 50% în Germania. În regiunea Asia-Pacific, 11% din vânzările de bilete au provenit de pe ecranele specializate, în timp ce în America Latină, 25% din încasări au provenit de pe ecranele 3D.

„Sezonul blockbuster-urilor de vară a început în forță cu „Doctor Strange” – un semn excelent pentru lista fenomenală care ne așteaptă și care reprezintă unele dintre cele mai bine cotate francize, regizori și vedete din lume”, a declarat Rich Gelfond, CEO al Imax. În săptămânile următoare, cinematografele vor face loc unor tentpoluri precum „Jurassic World: Dominion”, „Top Gun: Maverick” și „Thor: Love and Thunder”.

Sam Raimi a regizat „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, care se reia după evenimentele din „Spider-Man: No Way Home”. În cel mai recent film, neurochirurgul devenit Avenger aruncă o vrajă periculoasă care îl determină să traverseze multiversul pentru a se confrunta cu un nou inamic misterios și cu versiuni alternative ale sale. În film mai joacă Chiwetel Ejiofor în rolul lui Karl Mordo, Elizabeth Olsen în rolul Wanda Maximoff, alias Scarlet Witch, Benedict Wong în rolul lui Wong și Xochitl Gomez în rolul America Chavez, o adolescentă care poate călători între dimensiuni. Michael Stuhlbarg și Rachel McAdams completează distribuția.

Articolul precedentHouse of the Dragon / Casa Dragonului – Serial TV
Articolul următorTop Gun: Maverick (2022)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.