Netflix pierde abonați cu miile, dar, în multe privințe, se poate învinovăți doar pe sine.

Mii de abonați renunță la Netflix și există mai multe motive cheie pentru care gigantul de streaming trece prin momente dificile. Netflix și-a inventat, în esență, propria industrie cu streamingul prin abonament, oferind clienților filme și seriale pe care le puteau accesa pentru o singură taxă lunară.

Din păcate, prețul mult mai mare comparativ cu alte servicii de streaming, face ca abonații Netflix din România să își înceteze abonamentul.

Pana nu demult, Netflix Romania era singura varianta pentru cineva care dorea sa aibe un serviciu de streaming legal in Romania. Desigur, mai existau alti mici competitori, dar cu mult mai putine filme si seriale si preturi de tip VOD sau un abonament asemanator cu cel al Netflix. Nu era mult de gandit ca daca vrei un serviciu de streaming in Romania, Netflix e varianta pe care sa o alegi.

Problema pentru Netflix Romania a inceput o data cu lansarea altor platforme de streaming precum Amazon Prime Video si HBO GO. Acestea erau totusi mici obstacole la acea vreme in comparatie cu miile de titluri pe care Netflix le oferea abonatilor sai, asa ca pretul mult mai mare pentru Netflix era intr-un fel justificat.

Lucrurile se schimba in 2022

Dupa lansarea HBO MAX in Romania, la un pret de 4.99 euro pe luna sau 39.99 euro pe an, cu vizionare pe 3 dispozitive simultan, abonatii Netflix din Romania incep sa isi dea seama ca diferenta de cost este mult prea mare intre HBO MAX si Netflix.

Preturile abonamentelor Netflix Romania sunt de la 7.99 euro pe luna (varianta Basic, cu o calitate care e buna doar pentru telefoane mobile, disponibil doar pe un singur dispozitiv), la 9.99 euro pe luna (varianta Standard, disponibil pe doua dispozitive simultan), pana la 11.99 euro pe luna (varianta Premium, disponibil pe patru dispozitive simultan).

Intre Netflix Romania si HBO MAX Romania, in functie de pretul abonamentului, este o diferenta mult prea mare pentru continutul oferit.

Da, Netflix are seriale si filme originale, dar in afara de astea… continutul filmelor si serialelor licentiate nu sunt incredibile sau sunt foarte vechi. In plus, in ultimul timp, chiar si filmele si serialele originale, nu mai sunt de calitate si par a fi adaugate doar „sa fie”. Deci, pretul si variantele de abonament, au devenit un motiv de dezabonare.

Poate ca Amazon Prime Video nu este atat de cunoscut in Romania, dar serviciul de streaming al gigantului Amazon este foarte bun in raport calitate-pret. Pretul Prime Video este de 13.99 lei pe luna si ofera posibilitatea de streaming simultan pe 3 dispozitive. Chiar daca are mai mult filme si seriale vechi, Prime Video are si productii originale de calitate identica (daca nu chiar mai buna) cu Netflix. Comparand pretul abonamentului intre Netflix si Prime Video, vedem ca pentru aceasi calitate de streaming (UHD) si pentru aproape acelasi numar de vizionare pe dispozitive simultan, cu o luna de abonament Netflix, ai aproape jumatate de an de abonament Prime Video.

Disney+ Romania se lanseaza in data de 14 Iunie, la un pret de 29.99 lei pe luna, iar continutul pe care Disney+ il va avea la noi in tara, este poate mai bun decat cel al Netflix (vorbim de continut calitativ, nu de filme si seriale la care nu se uita nimeni), iar vizionarea poate fi simultana pe patru dispozitive. Din nou vedem diferenta de pret intre Netflix si Disney+ ,care este foarte mare, si nu este justificata de continutul oferit.

Cost vs Calitate

Avand in vedere ca restul serviciilor de streaming din Romania nu au abonamente diferite pentru a avea calitate mai buna a streamingului (HD, UHD) si nici pentru vizionare simultana pe mai multe dispozitive, comparatia este facuta cu varianta Premium a Netflix, care este de 11.99 euro pe luna.
La acest capitol, Netflix pierde! Daca facem un simplu calcul, de pretul unui abonament Netflix, putem avea atat HBO MAX cat si Disney+, iar daca mai adaugam cativa lei putem avea si Amazon Prime Video.

Continutul si Calitatea combinata a HBO MAX si Disney+ o depasesc considerabil pe cea a Netflix. Da, Netflix are cateva seriale sau filme originale care apar anual si sunt de o calitate ridicata, dar HBO MAX si Disney+ au lansari aproape concomitent cu lansarile din cinema a unor titluri blockbuster. Continutul nu este un motiv pentru a avea pretul dublu sau aproape triplu fata de alte servicii de streaming, iar oamenii incep sa vada acest lucru.

3 Servicii sau 1 Serviciu De Streaming?

Majoritatea persoanelor din Romania sunt dispuse sa plateasca 10-15 euro pe luna pentru a avea acces la filme si seriale la calitate buna, fara reclame si care poate fi accesata instant. Ne ramane de ales: Continuam abonamentul Netflix cu 11.99 euro pe luna, sau ne abonam la HBO MAX, Disney+ si Amazon Prime Video pentru aproximativ 13 euro pe luna?

Articolul precedentDisney+ Anunță Titlurile Disponibile În România
Articolul următorDoctor Strange în Multiversul Nebuniei vine pe Disney Plus din 22 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.