Uncharted (2022)

Nathan și Sam Drake sunt arestați în timp ce încearcă să fure prima hartă realizată după expediția Magellan. Sam scapă, în timp ce Nathan este trimis înapoi la orfelinatul lor; Sam îi dăruiește lui Nathan un inel care aparține strămoșului lor, Sir Francis Drake, și promite că se va întoarce după el.

Cincisprezece ani mai târziu, Nathan lucrează ca barman și fură din buzunarele patronilor bogați. Victor „Sully” Sullivan, un vânător de averi care a lucrat cu Sam la urmărirea comorii ascunse de echipajul Magellan, îi explică lui Nathan că Sam a dispărut după ce l-a ajutat să fure jurnalul lui Juan Sebastian Elcano. Nathan, care are mai multe cărți poștale pe care Sam i le-a trimis de-a lungul anilor, este de acord să-l ajute pe Sully să-și găsească fratele. Sully și Nathan merg la o licitație pentru a fura o cruce de aur legată de echipajul Magellan. Acolo, cei doi se întâlnesc cu Santiago Moncada, ultimul descendent al familiei Moncada (care a finanțat expediția originală), și cu Jo Braddock, liderul mercenarilor angajați de Moncada. Nathan este prins în ambuscadă de oamenii lui Braddock, iar lupta care urmează creează o diversiune pentru ca Sully (deghizat în însoțitor de licitație) să fure crucea.

Cei doi călătoresc la Barcelona, unde se presupune că este ascunsă comoara, și se întâlnesc cu Chloe Frazer, contactul lui Sully, care are o altă cruce. Chloe fură prima cruce de la Nathan, dar Nathan și Sully o conving să lucreze cu ei. Între timp, Moncada se confruntă cu tatăl său, Armando, după ce află că averea familiei este donată; după ce Armando afirmă că fiul său nu este demn să o moștenească, Moncada îi ordonă lui Braddock să-l ucidă. Nathan, Chloe și Sully urmăresc indiciile din jurnalul lui Elcano până la Santa Maria del Pi, găsind o criptă secretă în spatele altarului. Nathan și Chloe intră, găsind o trapă, dar când o deschid, cripta este inundată de apă. Sully reușește cu greu să-i ajute să scape după ce a reușit să înfrângă o ambuscadă a lui Braddock. Folosind cele două cruci pentru a debloca un pasaj secret, Nathan și Chloe găsesc o hartă care indică faptul că comoara se află în Filipine. Chloe îl trădează pe Nathan (după ce inițial fusese angajată de Moncada) și ia harta.

Sully se reîntâlnește cu Nathan și spune că, după ce el și Sam au recuperat jurnalul lui Elcano, au fost prinși într-o ambuscadă de Braddock; Sam a fost împușcat, iar Sully a scăpat la limită. Moncada este trădat și ucis de Braddock, care pleacă cu un avion de marfă pentru a găsi comoara; Nathan și Sully se ascund în avion. Nathan îl atacă pe Braddock în timp ce Sully se parașutează. Nathan este doborât din avion împreună cu Chloe (care încearcă să scape cu harta după moartea lui Moncada) și cei doi aterizează în Filipine, unde își dau seama că harta nu indică exact comoara. După ce presupune că Sam ar fi putut lăsa un indiciu în cărțile sale poștale, Nathan ajunge la concluzia că se află comoara. Nesigur pe loialitatea lui Chloe, Nathan îi lasă coordonatele false și se reîntâlnește cu Sully, găsind navele Magellan. Braddock îi urmărește, obligându-i pe Nathan și Sully să se ascundă în timp ce echipajul ei transportă navele pe calea aerului.

În fuga lor, Sully rechiziționează unul dintre elicoptere, făcându-l pe Braddock să ordone celuilalt elicopter să se apropie pentru o acțiune de abordaj. Nathan se apără de mercenarii ei și doboară celălalt elicopter cu unul dintre tunurile navei. Braddock aruncă ancora navei respective în timp ce Nathan urcă în elicopter. Sully aruncă un sac cu comoara colectată către Braddock, care moare strivit când nava se rupe și cade. În timp ce sosesc unitățile navale filipineze, Nathan, Sully și Chloe (care a urmat pe barcă) scapă cu câteva bucăți din comoara furată.

 

 

Regia: Ruben Fleischer
Actori: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Antonio Banderas
Gen film: Acţiune, Aventuri
Durata: 116 minute

Premiera în România – 18.02.2022
Premiera internațională – 10.02.2022

Articolul precedentHBO Max Se Lanseaza In Romania
Articolul următorDog / Dog. Un Câine De Legendă (2022)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.